Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αθλητικός Όμιλος Λιαπάδων

Η ίδρυση και λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας στο χωριό, ήτανε ένα όνειρο που εγίνηκε πραγματικότητα.
Έτσι, ιδρύθηκε το 1981 φίλαθλο Σωματείο, με την επωνυμία “Αθλητικός Όμιλος Λιαπάδων”, με έδρα το χωριό. Ο σκοπός του σωματείου σύμφωνα με το καταστατικό, είναι “… η σύμμετρος και αρμονική ανάπτυξη των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των μελών και η δημιουργία ηθικών και ισχυρών χαρακτήρων, δια της χρησιμοποιήσεως της γυμναστικής, της αγωνιστικής και λοιπών ασκήσεων, σε συνδυασμό με την εφαρμογή μορφωτικού προγράμματος επί των αθλουμένων”.
Το καταστατικό του Σωματείου, που συνίσταται από οκτώ (8) άρθρα, περιγράφει λεπτομερώς, όλους τους όρους και τους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του.
Η ιδρυτική πράξη διαβάστηκε και υπογράφηκε από τα είκοσι επτά (27) ιδρυτικά μέλη, τσι 15 Μαρτίου 1981 και εξέλεξε επταμελή προσωρινή διοικητική επιτροπή, η οποία έλαβε εξουσιοδότηση να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, για την έγκριση του καταστατικού και την ολοκλήρωση τση νομότυπης σύστασης του σωματείου.
Το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, με την υπ’ αριθ. 100/1981 απόφασή του, ενέκρινε το Καταστατικό, το οποίο καταχωρήθηκε στα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Κέρκυρας, στις 14 Αυγούστου 1981, με αριθμό διακόσια ογδόντα ένα (281).
Η επταμελής προσωρινή επιτροπή, που ορίστηκε, ήταν η ακόλουθη:
1.     Κορακιανίτης Σπυρίδων του Αντωνίου, Κυνηγός
2.     Νίνος Γεώργιος του Σπυρίδωνος, Μπόχαλης
3.     Αγάθος Σταμάτιος του Γεωργίου, Γκιβέτσης
4.     Μποζίκης Σπυρίδων του Κωνσταντίνου, Μιομός
5.     Σακκογιάννης Κωνσταντίνος του Σπυρίδωνος, Κατσαπλιάς
6.     Κορακιανίτης Ιωάννης του Σπυρίδωνος, Λαής
 7.   Γουλής Νικόλαος του Μιχαήλ, Μπιστιούς
Το πρώτο μας γήπεδο

Το καταστατικό του συλλόγου, τροποποιήθηκε μία μόνο φορά, τον Μάρτιο του 1998 και η τροποποίηση εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ. 20/1998 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας.
Η ομάδα μας παίζει στο κερκυραϊκό πρωτάθλημα, με ιδιαίτερες επιδόσεις, παρά την απουσία χορηγών.
Είναι περίεργο, ότι ο τίτλος “ΑΣΤΕΡΑΣ”, δεν αναγράφεται πουθενά στο καταστατικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου